Potpourri


BELLA TECHNIKA PREDSTAVLJA VIDEO TREJLER “POTPOURRI”

 

Bella Technika je sastav koji su 2016. godine osnovali Bojan Drobac Bambi i Milorad Ristić Miki kao rezultat višegodišnje saradnje u okviru grupe Darkwood Dub. Ubrzo im se pridružuje operska pevačica Katarina Jovanović.
 
Umesto klasičnim video spotom, bend je odlučio da najavi izlazak albuma prvenca “Section” video trejlerom nazvanim “Potpourri” autora Ivana Šijaka, koji objašnjava zbog čega su se odlučili za ovakvu formu: 
“Uznemireni besmislicama koje neprestano uzurpiraju svaki smisleni sadržaj, odlučili smo da prikaz albuma ‘Section’ izgleda upravo ovako”.
Bojan Drobac o video trejleru kaže:
“Nismo hteli klasičan video spot, razmišljali smo o novoj formi, koja pored predstavljanja muzike s albuma referiše na naš odnos prema postojećem rastresitom medijskom sadržaju, konzumerizmu, našoj izloženosti mešavini svega i svačega, od besmislenih informacija do besmislenih radnji.”
Bella Technika svoj album prvenac “Section” (LP/CD/Digital) objavljuje u sredu, 13. marta 2019. kroz saradnju beogradske etikete Bravo Boys (podetikete Odličnog Hrčka) i hrvatskog PDV-a.
Album je inspirisan fuzijom različitih uticaja kao što su rana elektronska i plesna muzika, psihodelični rock, pop, i dub osamdesetih, kao i fascinacijom prema specifičnim i retkim muzičkim instrumentima.